Härlig höstsurf

Entusiasten Gunilla skrev till RAN om sin surfhelg nu i mitten av oktober och vill gärna tipsa er som fortfarande är igång!

Själv håller jag fortfarande på att segla en del när väder/vind så tillåter. Var senast ute i dag vid Torhamn och seglade  114 l bräda med 6,2 segel. Vi var 3 ute. Jag och Kajsa( som känner någon Anneli i Ran) samt en av klubbens gentlemän. Jag brukar hålla på så länge luft temp > 7 grader. ( fn 11 grader och vattentemp 10 grader). I övrigt kan tillägas att om ngn i Ran skulla vilja segla vid Torhamn dvs Sveriges sydöstraste udde finns det några boendemöjligheter i Torhamn samt fra Sandhamn som ligger  ca  2 km norr om Torhamn där det finns nybyggda små nätta sjöbodar vid hamnen.(Kolla i så fall Torhamns surfklubbs hemsida http://www.torhamnssurfklubb.se/ resp Sandhamn  mailadress http://www.sandhamnmarine.se/ )

Det blåser  mycket ofta i Torhamn som är ett säkert och tryggt ställe. Bäst vindriktning är SV.

Ha det gött under hösten.

Vänliga hälsningar “entusiasten”
Gunilla