Inbjudan till Vårträff, Öland 10-13 maj 2018

Nu är det äntligen dags igen!

Här erbjuds ett perfekt tillfälle för dig som vill börja med windsurfing eller för dig som vill komma igång med årets windsurfingsäsong. Du träffar andra surfande tjejer, alla olika när det gäller både ålder och kunnande. På Haga Park, ca 1 mil söder om Färjestaden, erbjuds windsurfing på ett av Sveriges bästa windsurfingställen med långgrunda stränder och jämna vindar. Vi har en erfaren och uppskattad instruktör vilket gör att vi kan erbjuda både nybörjar- och fortsättningskurser under helgen.

Vi startar träffen och kurserna på torsdag morgon den 10 maj med en gemensam fika och kickoff på stranden. Möjlighet till boende på StrandNära Eco Bed and Breakfast finns 9-13 maj. Om du vill stanna extra nätter tar du själv kontakt med StrandNära. Om du vill ta med sambo, familj och barn går det naturligtvis bra, men då måste du boka boendet själv.

Klicka här för anmälan

Preliminärt program
(vissa tider och platser kan komma att justeras)

Onsdag 9 maj
16.00-18.00 Incheckning StrandNära. Senare ankomst måste anmälas till StrandNära.

Torsdag 10 maj
09.00 Fika och kickoff på stranden. RAN hälsar välkomna!
10.00 – 15.00 ca Nybörjarkurs
Under dagen Fortsättningskurs
10.00 – 18.00 Egen windsurfing
19.00 RAN’s årsmöte och gemensam middag (plats meddelas senare)

Fredag 11 maj
10.00 – 15.00 ca Nybörjarkurs
Under dagen Fortsättningskurs
10.00 – 18.00 Egen windsurfing
19.30 Gemensam middag (plats meddelas senare)

Lördag 12 maj
10.00 – 18.00 Egen windsurfing

Söndag 13 maj
Före 11.00 Utcheckning för boende på StrandNära

Priser
Medlemsavgift för året 150 kr
Anmälningsavgift 600 kr (inklusive två middagar och en fika på stranden)
Boende från 1 200 kr (4 nätter)
Nybörjarkurs 1 300 kr (Ca 8 timmar, utrustning ingår)
Fortsättningskurs 500 kr (Ca 6 timmar, utrustning ingår ej)

Nybörjarkursen
Nybörjarkursen hålls under två dagar (torsdag-fredag), totalt ca 8 timmar. Nybörjarutrustning, våtdräkt, våtdräktsskor och flytväst ingår, men man kan komma att dela utrustning med en annan person så därför rekommenderas att du tar med egen våtdräkt om du har. Kursen börjar med teori och övning på simulator på torsdag förmiddag och lärarledd praktik på vattnet resten av tiden. Vill du hyra utrustning även under lördagen och söndagen finns uthyrningsmöjligheter på stranden – detta går dock inte att boka i förväg.

Fortsättningskursen
Fortsättningskursen hålls under helgen, sammanlagt ca 6h, efter rådande väderförhållanden. Utrustning ingår inte så ta med dig egen eller hyr på plats (detta går dock inte att boka i förväg). Moment som ingår i kursen bestäms efter vilka som deltar och vilka önskemål som finns. Detta anges i anmälan.

Hyra av utrustning
Det går att hyra utrustning på Haga Parks Surfcenter men observera att det finns en begränsad mängd utrustning varför vi rekommenderar er som har egen utrustning att ta med den. Utrustning hyr ni på plats under helgen (gäller ej nybörjarutrustning eftersom den ingår) men notera att det inte går att boka i förväg – först till kvarn-principen gäller.

Medlemsrabatt på SurfSpot
Medlemmar i RAN har 10% rabatt på SurfSpot undantag reavaror, begagnade varor och paketpriser. För att erhålla rabatt mailar man sin order till order@surfspot.se och hänvisar till klubbrabatten för RAN.

Boende på StrandNära
Kostnaden för boendet är en totalsumma för fyra nätter (onsdag till söndag). Vi har förhandlat fram dessa förmånliga priser så om du kommer senare eller lämnar tidigare är kostnaden ändå densamma, alternativet är att du får boka boendet själv. Du delar rum med en till tre andra tjejer beroende på rumstyp. Alla kommer att få information om rumskamrat/er innan vårträffen.

Måltider
RAN anordnar två gemensamma middagar samt en morgonfika på stranden (ingår i anmälningsavgiften). Frukost, luncher och övriga kvällar fixar man själv. Möjlighet att äta på StrandNäras restaurang finns, bokning av bord sker på egen hand i förhand.
Boende på StrandNära kan boka frukost för 95 kr/dag. Det finns kök för självhushåll på StrandNära. På campingplatsen vid stranden finns en liten affär med begränsat utbud. Större mataffär finns i Färjestaden, ca 10 min. med bil.

Resa
Egen bil och samåkning rekommenderas, håll utkik eller posta i vår Facebook-grupp! Alternativ är tåg och buss.

Hitta till Haga park
Haga Park ligger c:a 10 minuter söder om Färjestaden. Se karta och färdbeskrivning här.

Ta med
Windsurfingutrustning och våtdräkt om du har. Du som bor på StrandNära tar med eget sänglinne och handduk. En rekommendation är att ta med mat till luncher, kaffe och snacks till stranden.
Lite andra tips är; underställ, regnkläder, vantar och mössa, sittunderlag, badkläder, handduk, termos, solskyddsfaktor. Vädret har under åren varierat från iskalla hagelbyar till 25 grader och sol……

Försäkring
Alla deltagande ansvarar för att ha en egen heltäckande försäkring gällande person- och materialskada. RAN Windsurfing tar inget ansvar vid eventuell skada.

Anhörig
Vid bokning kan du ange kontaktuppgifter till närmaste anhörig om något händer med dig. Se till att informera denna person om detta.

Betalning
I din bekräftelse har du en summering över dina kostnader. 
Summan betalas till RAN Windsurfing (Postgiro 71 33 61-4). Vänligen ange ditt namn + bokningsnr så vi kan identifiera betalningarna. 
Om din betalning inte har kommit in den 31 mars stryks din anmälan och platserna släpps till nästa kvinna på tur.

Avbokning
Ev. avbokning sker via mail till kontakt@ranwindsurfing.se
Avbokning före 31 mars – om du ej har betalat – medför inga kostnader. Om du vill avboka dig efter det att du betalat, kommer RAN att behålla anmälningsavgiften för diverse utlägg och hantering. Resterande belopp kan återbetalas om ersättare hittas eller om avbokningen godtas av uthyraren (utrustning och boende).

Mer information eller frågor
Vi har en Facebook-grupp där du enklast får svar på dina frågor. Du som varit med tidigare – dela med dig av din erfarenhet! Klicka här för att komma dit.

Det går givetvis bra att maila till kontakt@ranwindsurfing.se så svarar vi så fort vi kan.

Med hopp om mycket vind, sol och glatt humör.

RAN´s styrelse
Susanne, Sofia, Karin, Lena, Enken, Cornelia, Anna, Nettan och Christina